Ce zi, Doamne ce zi !!!

Ma trezesc ca de obicei, merg la baie, pornesc apa si ma minunez, am apa calda, ha,ha,ha. Intru in cada sa-mi fac dusul, zambesc si ma simt bine, imi i-au buretelul (pestisor), pun gel de dus si numai intr-o clipa ce aveam pe mine o imbracaminte noua cu bule.
Da, de ce razi? era spuma din belsug ca nici-o particica din corp un ramasese ne acoperita. Alunec, dar un patesc nimic. Cand sa ma clatesc, ma trezesc cu apa rece. Incerc sa potrivesc apa si gata, s-a oprit.
Ce ma fac?
Am de dus copilul la club, sa ma grabesc. Dar cum? i-au prosopul si ma sterg de spuma care abunda pe mine. Doamne, dar cata spuma am pus ca am udat prosopul!
In fine, nu are rost sa continui sa fiu suparata. Intru in bucatarie pun laptele la fiert, pregatesc micul dejun, merg sa trezesc copilul si uit de lapte.
Habar n-ai ce am facut pe aragaz. Of, bine lasa ca-l sterg cand ma intorc.
Copilul nu are apa cu ce sa se spele, fug la magazinul din colt, cumpar un bidon de apa, alerg pe scari si imi rup papucul.
Intru in casa, rosie ca focul, il pun pe cel mic sa se spele.
Ii pregatesc hainele si il zoresc. Intarziem. El, zambeste.
- Lasa mama, ca doar nu se muta clubul nu-i nimic.
Poate ca are dreptate, dar ce stie el, cum este sa faci total contra timpului.
In fine respir adanc, iesim pe usa si gasim repede un taxi. Ii spun soferului ca ne grabim, el zambeste.
-Bine doamna, dar, nu putem zbura. Incearca cateva manevre, pacalim vre-o doua semafoare (nu de alta, dar tin o vesnicie), intram pe straduta la dreapta, apoi facem stanga, ops avem interzis pe aici, dam inapoi cu masina, lovim un cazan de gunoi, ne sare o pisica in fata, dam peste o sticla si facem pana.
Hai ca asta-i prea de tot. Platesc cursa desi nu am ajuns la destinatie, nu are sa-mi dea rest, scarsnesc printre dinti si-i spun:
- Lasati asa.
Alergam, pierdem autobuzul, ce sa fac, mai bine o luam pe jos, mai avem doua statii.
-Hai mami, mergem, il intreb pe cel mic? El , tisneste din mana mea sa puna mana pe un catel,.
-Hai ca nu avem timp, si nu termin de spus ca ma trezesc cu pantalonii sfasiati pe o mica portiune.
Nu ma mai enervez, deja sunt prea multe doar pentru o zi.
Merg mai departe, ajungem la club, antrenamentul nu se tinuse, Domnul antrenor era blonav. Trebuia sa dau un telefon, sa aflu daca se tine antrenamentul, abia acum imi aminteam, ce sa fac.
Plecam, trebuia sa fac cumparaturile, sa platesc facturile, sa fac curat, sa fac mancare, sa duc copilul la scoala, sa vorbesc cu invatatoarea, ce mai am, a, era sa uit, sa cumpar mancare la pasarele, sa le fac curat in colivii, mai am de spalat aragazul, vasele si rufele care ma asteptau de asemenea si sa nu uit ca am de luat copilul de la scoala.
Cred ca asta-i tot, pentru astazi.
Incerc sa imi organizez gadurile si timpul sa vad cu ce incep si cu ce termin. Reusesc intr.-un final sa fac cumparaturile, sa duc copilul la scoala, sa vorbesc cu invatatoarea , pun rufele la spalat, sa pun mancarea la foc, mai am inca destule, dar timpul a trecut asa de repede incat trebuie sa i-au copilul de la scoala, sa-i pun masa si sa incerc sa ajung sa platesc facturile. Apoi, sa intind rufele, sa spal vasele si aragazul, lasa, ca mai am pasarelele, trebuie sa ma ocup si de ele, sa pun mancare celorlati cand se intorc de la servici si de la scoala, sa pun de cafea, sa pregatesc hainele pentru maine si……
am uitat, azi trebuia sa ajung la doctor.
Vroiam sa merg sa-mi fac manechiura, sa merg la cosmetica si la coafor.
Ziua acesata este pierduta, sunt obosita, am avut prea multe de facut si maine o iau de la capat.
Nu mai are rost sa ma enervez. Si maine este o zi, sau maine
ma voi ocupa de mine.
Gata pun mana pe telefon si sun, coafeza, manechiurista, cosmeticiana.
Maine este ziua in care vreau sa ma rasfat.
Maine nu imi va pasa de cumparaturi, de facturi, de mancare, de club, de curatenie, de rufe, de vase si de alte alea.
Maine imi incarc bateriile si ca un bonus imi voi cumpara un cadou.
Doar ca sa ma simt bine.
De poimaine impartim treburile.
Am spus si gata!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog