Top 10 motive sa radeti cat mai des

Daca de la mancare trebuie sa te mai abtii, ca sa nu te ignrasi, de la ras, nu. Ideea ca rasul ingrasa a fost demolata. Ba mai mult, oamenii de stiinta chiar il recomanda in curele de slabire. Impreuna cu o dieta echilibrata, o ora de sport pe saptamana si un sfert de ora de ras pe zi, veti reusi sa va pastrati silueta. Ce alte avantaje mai are rasul aflati din articolul urmator.
Ne ajuta sa fim mai putin stresati. Medical s-a demonstrat ca atunci cand radem, scade nivelul hormonilor stresului, care ataca sistemul imunitar si care impiedica sangele sa ajunga in anumite vase.
Intareste sistemul imunitar, care tine organismul departe de infectii, alergii si boli precum cancerul. O cercetare privind efectele rasului, realizata de o universitate din California, demonstreaza ca terapia prin ras determina producerea de anticorpi care lupta impotriva problemelor respiratorii si infectiilor, dar si de endorfine, substante care cresc imunitatea organismului.
Radeti si veti parea mai tineri! Rasul intarzie procesul de imbatranire. Tonifica muschii fetei si intarzie aparitia ridurilor de expresie. Atunci cand radeti, creste cantitatea de sange care ajunge la fata, ceea ce face ca anumite persoane sa se imbujoreze. Astfel, pielea este hranita si capata o anumita stralucire.
Este si un exercitiu de aerobic. Stimuleaza inima, circulatia sangelui si genereaza antrenarea diafragmei. Un profesor de la o universitate americana sustine ca un minut de ras este echivalentul a 10 minute la un aparat de gimnastica, la care se exerseaza vaslitul. Rasul da o stare de bine pentru ca in timul lui, ni se umplu plamanii cu o cantitate mai mare de oxigen.
Rasul echivaleaza cu un “jogging intern”. El determina transportarea unei cantitati mai mari de sange la organele interne si cresterea eficientei acestora. Exerseaza muschii abdominali si ajuta la imbunatatirea tonuslui lor.
Este un calmant natural. Cei la cere calmantele nu-si mai fac efectul ar trebui sa incerce si terapia prin ras. Ei trebuie sa stie ca atunci cand razi, creste nivelul endorfinelor, calmantele naturale ale corpului. Ele pot reduce intensitatea durerii in cazul celor care sufera de spondiloza, spasme musculare sau artrita.
Poate regla tensiunea arteriala. Cum se face ca are aceasta putere? Simplu: prin scaderea hormonului stresului numit dopamina, care are legatura cu cresterea tensiunii arteriale. Experimentele au demonstrat ca sunt de ajuns 10 minute de ras, ca sa aiba loc o scadere a tensiunii arteriale.
Va scapa de anxietate si depresie. Stresul si surmenajul vietii moderne ne costa sanatatea fizica si psihica. O portie buna de ras ne ajuta sa dormim mai bine si reduce depresia. Unii pretind ca daca sunt bine dispusi nu mai au nevoie de antidepresive si tranchilizante.
Alina suferinta celor care au probleme cu bronhiile si cu astmul. Imbunatateste capacitatea plamanilor si creste nivelul oxigenului in sange. Rasul este benefic mai ales pentru pacientii care sufera de efizem si alte boli respiratorii.
Imbunatateste sanatatea psihica. Ne ajuta sa comunicam mai eficient, sa fim mai productivi si sa gandim pozitiv.
Sursa: http://www.hotnews.ro/articol_88913-Rasul-slabeste-Top-10-motive-sa-radeti-cat-mai-des.htm Sursa: laughteryoga.us

Postări populare de pe acest blog