Cum recunosti o persoana nascuta in zodia Balantei - partea I

Balanta (22 septembrie - 22 octombrie)
Culorile preferate: albastru, vernil
Pietre pretioase benefice: coral, smarald, jad, opal, marmura alba
Balantele detesta sa fie nepoliticoase, dar vor indrepta tabloul stramb de pe peretele casei tale si iti vor da mai incet televizorul. Balantele iubesc oamenii, dar urasc multimile. Ca niste porumbei ai pacii, acesti nativi umbla sa medieze si sa impace persoanele certate, dar lor le place la nebunie sa fie implicati intr-o cearta strasnica. Sunt blanzi si placuti, dar pot fi si posomoriti si nu suporta sa primeasca ordine. Balantele sunt extrem de inteligente, iar in acelasi timp sunt incredibil de naive si credule. Vorbesc pana te innebunesc de cap, dar au un talent minunat de a sti sa asculte. Balantele sunt persoane agitate, dar rareori se grabesc sau se pripesc. Nu mai intelegi nimic? E si firesc. Aceasta zodie are o inconstanta care te poate scoate din minti si ii bulverseaza pe nativi, la fel de mult cat pe ceilalti.
Multi iti vor spune ca Balanta e numai iubire si frumusete si dragalasenie si lumina. E adevarat, la un punct, si nu prea. Doar pentru ca simbolul zodiei e stralucitorul cantar al justitiei, nu inseamna ca nativii sunt intotdeauna perfect echilibrati. Du-te la o farmacie si roaga-l pe cel care lucreaza acolo sa te lase sa vezi cum cantaresc componentele preparatelor. Ai sa vezi de cate oscilatii e nevoie pana ca cele doua talere ale cantarului sa fie in echilibru perfect. Dupa acest experiment vei sti ca Balantele sunt calme, echilibrate, dragalase, politicoase si fermecatoare, doar din cand in cand. In restul timpului, ele sunt enervante, certarete, incapatanate, agitate, deprimate si confuze. Nativul e acum asa, acum invers, dar dupa un timp, apare si momentul de echilibru perfect.
Ca sa-ti dai seama care sunt trasaturile fizice caracteristice acestor oameni trebuie sa te concentrezi la fel de mult ca si atunci cand e vorba de personalitatea lor. Nu prea exista trasaturi tipice Balantelor, decat daca punem la socoteala gropita lui Venus. Chipul lor e in general echilibrat, placut, dar nu remarcabil, asa ca mai bine incepem cu gropitele. De obicei vei descoperi doua in obraji, sau una in barba. Daca nu le gasesti pe fata, cauta la genunchi. Multe Balante fac gropite la genunchi. Fii discret, dar verifica. Nu te descuraja daca persoana are gropite la genunchi, dar nu s-a nascut in octombrie. Cu siguranta are un ascendent in Balanta.
Dupa ce ai verificat chestia cu gropitele, vei observa ca chipul nativilor are intotdeauna o expresie placuta. Chiar si atunci cand Balanta e furioasa, ea va reusi cumva sa para blanda, sau macar neutra. Vocile celor dominati de Venus sunt de obicei dulci si limpezi ca un clopot, iar ei rareori le ridica pentru a tipa sau urla. O Balanta e singura fiinta de pe lume care poate spune Te urasc si o sa-ti trag un pumn in nas de sa te umplu de sange, cu tonul cu care ar recita Pe linga plopii fara sot. Gura lor are de obicei o forma arcuita, iar buzele sunt de culoarea visinatei. De fapt, chipul tipic unei Balante iti poate aminti uimitor de mult de o cutie cu bomboane, sau un fursec. Unii arata ca niste acadele umane sau o inghetata de caramel cu multa frisca deasupra.
Femeile sunt aproape intotdeauna dragute, iar barbatii sunt de obicei frumosi. Totusi, nu toti oamenii frumosi din lume sunt nascuti in Balanta. Frumusetea venusiana e ceva aparte si uneori nu e usor de recunoscut. Secretul e sa te gindesti la cum arata Dwight Eisenhower si Brigitte Bardot si atunci ii vei descoperi. Problema e ca uneori femeile arata ca Eisenhower, iar barbatii ca Brigitte Bardot.
Nu vreau sa spun ca femeia Balanta e masculina. Majoritatea lor aproape ca sunt chiar mai feminine decat e in stare sa suporte un barbat normal. Si cu siguranta nu vreau sa spun barbatii din Balanta sunt feminini. De obicei sunt niste masculi foarte virili. Dar nu se poate nega faptul ca au o puritate a trasaturilor care te impiedica sa-i confunzi cu vreun boxer sau campion de lupte. Chiar si acel rar exemplu de Balanta despre care se poate spune ca e urat are o expresie atat de fermecatoare, incat esti convins ca chipul ei tradeaza un caracter foarte frumos.
Nu vei cunoaste o Balanta al carei zimbet sa nu fie ca un nor moale si alb. Acel suras venusian poate topi o ciocolata de la cinci metri distanta. Cand isi face aparitia, are puterea sa transfigureze chiar trasaturi si cele mai sterse sau chiar uratele.
Majoritatea Balantelor sunt mai degraba pline de curbe, decat de unghiuri. Parul lor e deseori ondulat. Nu sunt neaparat grase (desi un ascendent in Taur poate produce si asemenea persoane). Totusi, uneori iti fac figura, tin regim si apoi au o silueta chiar subtire. Dar chiar si atunci, curbele tot vor ramane acolo, trupul lor aratand ca o clepsidra supla. Ca s-o luam din nou drept exemplu pe Bardot, in nici un caz nu poti spune despre ea ca e grasa, dar nici nu poti spune ca e slaba. Mai exista o caracteristica a Balantelor, care te va face sa le recunosti imediat. Vei observa rasul lor viu, clocotitor, plin de veselie. Odata ce-l auzi, nu-l vei mai uita usor.
Acuma, ai putea crede ca e o binecuvantare sa te nasti atragator si cu gropite, sa cauti corectitudinea si frumusetea, sa fii placut si usor de multumit. Ti-ai putea inchipui ca blandetea si inteligenta, gratia si compasiunea sunt adevarate daruri de la vreo zana buna. Asa si e. Cand talerele balantei sunt echilibrate, iti vine sa crezi ca ai intilnat un inger coborat din Paradis. Problema e ca zana aceea care tot inclina talerele, ba intr-o parte, ba in alta. Parca nu se poate hotari daca a facut o greseala sau nu, si transmite indecizia asta si nativilor din Balanta. Mai intai vor turui intr-una, monopolizand conversatia. Apoi vor asculta atent, cu un interes care te flateaza. Cand altii se cearta, Balanta va juca rolul pacifistului, linistind pe toata lumea. Apoi se vor intoarce brusc la 180 de grade si vor lua cu buna stiinta partea oponentului tau, starnind o discutie aprinsa, numai de dragul scandalului. Nativii cauta armonia. Totusi, multi se dedau la excese de mancare, bautura sau amor fizic, dand complet peste cap talerele alea, ca sa nu mai vorbim de armonia care zboara pe fereastra.
Zile, saptamani si chiar luni la rand Balanta poate fi prea ocupata de distractii. Va lucra pana tarziu in noapte si se va trezi odata cu rasaritul soarelui. Te oboseste numai sa o privesti. Apoi, brusc, se va tranti intr-un fotoliu si va spuna: Sunt frant! Odata ce au facut asta, nu-i mai vezi miscand nici un muschi. Va fi un efort pentru nativ si sa ridice lingura sau paharul la gura (dar vor reusi). Daca e prin preajma cineva dispus sa-i serveasca, nativii vor pretinde ca acea persoana sa faca totul pentru ei. Cand cade in letargie, Balanta nu mai poate fi miscata nici cu buldozerul. Va vorbi, va citi, va casca, va motai, se va uita la televizor ,sau se va uita pe fereastra si abia va fi in stare sa se tarasca in dormitor (dar va reusi). Toata cicaleala sau tipetele din lume nu o vor impresiona. E ca si cum ar fi pe alta lume. Dupa un timp, cand si-a refacut fortele, va simti un val de energie si va porni din nou la treaba, intr-o viteza nebuna. Din nou va munci ca un rob, pastrand echilibrul in mod miraculos, in timp ce isi planifica sarcinile cu usurinta si eficienta. Desi Balanta nu e un semn dublu, majoritata prietenilor lor au impresia ca de fapt cunosc doua persoane complet diferite. Spune cuiva care a cunoscut o Balanta in perioada sa de activitate intensa ca acest om e lenes, si te va privi ca pe un om nebun.
Balantele stiu din instinct ca, pentru a pastra armonia trupului, trebuie sa alterneze pasele active cu odihna completa. Aranjarea speciala a genelor si celulelor lor cere cu insistenta acest lucru si majoritatea nativilor sunt foarte priceputi la pastrarea delicatului echilibru al fizicului lor. Totusi, armonia mintii si emotiilor nu e la fel de instinctiva. Nativii pot varsa rauri de lacrimi, coplesiti de emotie, in clipa urmatoare pot fi usturator de sarcastici, ca apoi sa devina veseli si vioi, ca niste cintezoi. Sentimentele Balantei sunt foarte profunde, indiferent care dintre ele o cuprinde intr-un moment sau altul. In plus, ea are o atitudine filozofica fata de bucurii si tristeti, atitudine care, in final, echilibreaza lucrurile.
Instinctul ii pastreaza pe nativi sanatosi din punct de vedere fizic si mintal. De obicei, reusesc sa evite bolile grave. Cea mai mare amenintare pentru sanatatea lor e excesul de un fel sau altul. Consumul de dulciuri poate provoca obezitate, probleme stomacale si dermatologice. Excesul de alcool poate duce la grave afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare, care au ca rezultat violente dureri de cap. Depresiile pot provoca iritatii pe piele, sau chiar eruptii purulente. Partea sensibila a trupului lor e pieptul si uneori pot aparea probleme la talpi si la intestine, desi acestea nu sunt foarte raspandite printre nativi. Multi dintre ei sufera de ulcer, nu atat din cauza stressului, cat din cauza exceselor alimentare si din cauza emotiilor lor fluctuante si puternice. In general, Balantele sunt mai sanatoase decat majoritatea oamenilor, cu conditia sa nu se epuizeze si sa nu uite sa-si faca perioadele de odihna completa. Efectul pe care-l au linistea si armonia supra sanatatii venusienilor e miraculos. Cand sunt bolnavi, ei au nevoie de lungi perioade de odihna, fara situatii stresante emotional, in care sa fie inconjurati de cartile favorite, muzica lenta si cuvinte linistitoare. O asemenea atmosfera ajuta intotdeauna Balanta sa se puna rapid pe picioare.
Ps. Continuarea o gasesti pe http://ceasul-desteptator.blogspot.com (poti da clic pe ceasul desteptator din partea dreapta pentru a citi continuarea)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog