Advertising pe paginile de cautare YouTube

Google a anuntat ca va incepe comercializarea de spatiu publicitar pe paginile de cautare ale You Tube, decizie ce face parte din planul de sporire a rentabilitatii platformei
Un articol de Underclick News
Noul serviciu de advertising permite oricarui utilizator care publica un videoclip pe platforma YouTube sa si-l promoveze pe o pagina unde apar rezultatele cautarilor altor internauti.
Un advertiser sau un producator de film care doreste sa isi promoveze continutul poate licita pentru cuvinte cheie precum "criza financiara", "James Bond" sau orice alt cuvant.
Videoclipurile promovate vor fi publicate in partea stanga a paginii YouTube unde apar rezultatele cautarilor.
Advertiserii vor fi taxati in functie de cati utilizatori ar accesa un anume continut publicitar si pot stabili un pret maxim pe care doresc sa il plateasca pentru fiecare accesare.
Google va determina care reclame vor aparea pe pagina in functie de pretul platit de advertiseri, dar si de relevanta cuvintelor cheie, intr-o maniera similara cu felul in care apar reclamele pe motorul de cautare Google.
Un astfel de serviciu de advertising pe paginile de cautare YouTube a fost inserat ca o consecinta a faptului ca, potrivit companiei de cercetare de piata comScore, motorul de cautare de pe YouTube a fost al treilea cel mai popular, in luna septembrie, dupa Google si Yahoo.
Advertiserii, pe de alta parte, au declarat ca asteptau de mult ocazia de a promova videoclipurile clientilor pe aceasta platforma.
"Mi-a placut intotdeauna YouTube, desi ca modalitate de advertising poate fi dificil. In acelasi timp pot opta sa imi public videoclipurile pe pagina unde multi oameni sunt atenti la rezultatele cautarilor lor sau sa le trimit la circa 20 de prieteni sperand ca cineva o sa se uite la el", a declarat Ashley Vinson, reprezentant al agentiei DDB Chicago.
articol semnat de Underclick News ; sursa © International Herald Tribune
preluat: http://www.underclick.ro/articol-1847-Google_va_incepe_comercializarea_de_spatiu_publicitar_pe_paginile_de_cautare_ale_YouTube.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog