Vrem sa fim fericiti!

"Cu toţii vrem sa fim fericiţi.
E în natura noastră să căutăm fericirea. Toate formele de succes sunt doar încercarea unei persoane de a obţine fericirea. Oamenii de succes nu caută banii, faima sau respectul – ei caută fericirea pe care le-o pot aduce banii, faima, respectul. In mod asemănător, ei caută sănătatea, liniştea interioară, relaţiile pline de iubire pentru fericirea pe care o simt. Căutarea fericirii este principala forţă care ne motivează să obţinem succesul.
De fapt, sămânţa fericirii există în fiecare dintre noi. Şi poate rodi atunci când înţelegem că adevărata realizare este ceea ce obţii şi manifeşti în interior, ce nu îţi poate fi luat niciodată. Aceasta constituie adevărată bază pentru fericire. Din păcate, foarte mulţi oameni pornesc în ‚căutarea’ fericirii oferită de evenimente exterioare.
„Dacă aş avea serviciul potrivit, aş fi fericit“ ;
„Dacă aş avea persoana potrivită, aş fi fericit“ ;
„Dacă aş avea o casă, o maşină, bani mai mulţi aş fi fericit“.
În realitate este exact invers – fericirea nu este ‚produsul secundar’ al tuturor acestor condiţii, ea este chiar sursa lor!
Când suntem fericiţi serviciul potrivit, persoana potrivită, resursele materiale ne vor găsi cu siguranţa – le atragem către noi, le avem. Ceea ce ai urmează întotdeauna ceea ce eşti, după cum universul ne-a demonstrat-o întotdeauna. Şi exact acesta este motivul pentru care cei mai mulţi oameni nu sunt fericiţi. Ei vor sa aibă cât mai mult fără a lucra la transformarea a ceea ce sunt. Dar aceasta e ca şi cum ai vrea să pui căruţa înaintea boilor – şi de fapt prin asta ei arată că nu îşi doresc fericirea pe deplin.
Oamenii au in general dorinţe mărunte – lucruri strict necesare supravieţuirii. Uneori dau impresia că le este frica sa fie cu adevărat fericiţi. Toata problema lor se rezuma la o singura fraza : Nu vor sa-si construiască fericirea, vor doar să-si micşoreze nefericirea. „Te rog, fa ceva să-mi îndulceşti puţin nefericirea. Nu vreau sa învăţ sa fiu fericit oricând, e prea mult“ – par a spune ei.
De ce se întâmplă acest lucru ? Aşa am fost învăţaţi de generaţii întregi. Dar fericirea este o stare pe care ţi-o creezi singur, lucrând asupra a ceea ce eşti. Când vom dori sa fim fericiţi, va trebui sa învăţăm să acceptăm viata aşa cum este - ceea ce înseamnă că uneori ea va corespunde aşteptărilor noastre, alteori nu. Dar întotdeauna avem ocazia de a interpreta evenimentele vieţii aşa cum dorim, astfel încât să fie uşor de acceptat. Şi din aceasta acceptare apare transformarea, apoi succesul şi fericirea.
Acceptarea înseamnă de fapt fericire clipa de clipa, nu neapărat datorită a ceea ce ai, ci datorita a ceea ce eşti in interior. Sa nu renunţăm la aceasta fericire de acum gândind ca totul va fi mai bine mâine. Fericirea amânata poate fi fericire pierduta, din păcate. Sa ne bucuram de ceea ce avem acum, si sa nu aşteptăm ca un eveniment viitor sa ne facă fericiţi. Prezentul este tot ceea ce contează."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog