vineri, februarie 27, 2009

ROMANIA

România este situata în centrul Europei,aici am fost si aici vom ramane, suntem in partea de nord a Peninsulei Balcanice, si teritoriul sau este marcat de Muntti Carpati, Dunare si Marea Neagra.
Noi avem Manastirile, Castelul Dracula, Castelul Bran, in spatele carora domneste istoria.
Noi cetateni ai Romaniei,nu suntem cainii Europei, suntem o istorie.
Noi i-am avut pe Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mircea cel Batran, Nicolae Iorga, Mihai Viteazul, Nicolae Balcescu, Alexandru Ioan Cuza, Iancu de Hunedoara, Ion Antonescu, Carol I, Ferdinand I, Mihai I, Constantin Brancoveanu, Nicolae Titulescu, Regina Maria. I. C. Bratianu si multi altii.
Noi cetateni ai Romaniei avem o cultura .
Noi i-am avut pe Mihai Eminescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Vasile Alecsandri, Ion Creanga, Nicolae Labis, Ion Luca Caragiale Petre Tutea, si am putea continua. Romani au fost si Ciprian Porumbescu, George Enescu, Maria Tanase.
Noi nu suntem violenti, avem in spate marii sportivi. Noi o avem pe Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute este noul campion mondial IBF la super-mijlocie, Gheorghe Muresan, Ion Tiriac, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, si lista ar putea continua.
Noi avem arta prin Nicolae Tonitza, N. Grigorescu, Gh. Petrascu, Theodor Pallady. Avem sculptura si l-am avut pe Constantin Brancusi.
Avem scoala romaneasca de arhitectura ajunsa peste hotare.
Noi i-am avut pe Ana Aslan ( Doamna care a gasit leacul batranetii), Nicolae Paulescu ( cel ce a descoperit pentru prima data insulina), Aurel Vlaicu inventatorul aviatiei romane si mondiale si Henri Coanda, Traian Vuia, George Constantinescu cel care a elaborat teoria betonului armat, inventat si a construit numeroase masini si dispozitive sonice, instalatii sonice pentru turnatorie, pentru prospectiuni, locatie, prepararea emulsiilor, precum si pentru folosirea curentului sonic in medicina.etc.
Nu mi-am propus sa va tin o prelegere, doar sa va amintesc ca nu toti Romanii sunt la fel.
Nu suntem teroristi, nu suntem criminali, nu suntem razbunatori, suntem oameni pasnici, ospitalieri, gospodari si cu educatie avem un nume si acela este Roman.
Avem o tara Romania.
Avem un singur lucru care nu ne poate deosebi, acela ca suntem OAMENI. OAMENI AI ACESTE PLANETE.
Acesta este modul meu de a transmite Romanilor de pretutindeni ca nu sunt singuri.
Romani faceti cunoscuta Romania asa cum este ea.
O Romanie puternica si unita!
Trimiteti tuturor cunoscutilor , trebuie sa fim vazuti, sa fim auziti.
Ps. Acest articol l-am scris si publicat pe 15.11.2007 VEZI: http://sa-ti-zambeasca-norocul.blogspot.com/2007/11/romania.html
In urma postarii lui am primit a serie de mesaje, nu am facut-o pentru mine, am facut-o pentru noi, dar singura ce pot face?
Putem sa ne facem auziti daca vor circula aceste articole, doar asa vor vedea si vor auzi ceea ce avem de spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Trebuie sa ai incredere in abilitatile tale si apoi sa fi destul de puternic ca sa le urmezi. - Rosalynn Carter
2. Fă primul pas cu încredere. Nu trebuie să vezi întreaga scară. Pur şi simplu păşeşte. - Martin Luther
3. Încrederea este balamaua uşii spre succes. - Mary O’Hare Dumas
O zi minunata!