Noua ne pasa! Alatura-te si tu! Stinge lumina la ora 20.30 pentru 1 ora!

Ora pamantului 2009 - tot ce trebuie sa stii despre initiativa "Earth Hour 2009" O iniativa pornita in urma cu cativa ani, Ora Pamantului simbolizeaza perioada de 60 de minute in care omenirii ii pasa de Pamant. Si pentru a o arata, stinge lumina si sta pe intuneric. Plecata din indepartata Australie, miscarea Ora Pamantului (Earth Hour in engleza) este un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura si starea generala a Pamantului. Românii sunt chemaţi să participe la Ora Pământului - Earth Hour pentru a se alătura astfel milioanelor de oameni din întreaga lume, care doresc să transmită un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Va invitam sa popularizati aceasta actiune in randul prietenilor dvs., in speranta ca vom reusi ca, macar pentru o ora, sa facem ceva concret pentru sanatatea planetei Terra! Va multumim pentru sprijinul acordat!
Pe 28 martie, la ora 20.30, oameni de pe întreg mapamondul vor stinge lumina timp de o oră. Peste 930 de orase din 800 de tari participa la campanie, angajandu-se ca vor stinge luminile timp de o ora, pe 28 martie. Astfel, Turnul Eiffel, hotelul Burj Al Arab şi Taipei 101, cea mai înaltă clădire din lume, sunt doar câteva dintre construcţiile emblematice care vor rămâne în întuneric timp de o oră, pe 28 martie.
WWF (World Wide Fund for Nature) Programul Dunăre-Carpaţi România a lansat la Bucureşti campania naţională Ora Pământului-Earth Hour.
Anul acesta, România se alătură pentru prima dată oficial campaniei globale. Până în prezent, s-au înscris să participe la acest eveniment oraşele Bucureşti, Timişoara , Iaşi , Braşov , Botoşani, Cluj-Napoca şi Tulcea.
În Bucureşti vor fi stinse luminile de la Palatul Parlamentului, Opera Română, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă şi Cercul Militar. De asemenea, în seara zilei de 28 martie, WWF va organiza un eveniment de stradă în Piaţa Constituţiei, împreună cu Astroclubul Bucureşti.
Stingerea becurilor reprezintă un moment de reflecţie; un gest atât de mic ne poate micşora foarte mult impactul asupra naturii.
Mişcarea Earth Hour a început în oraşul Sydney, din Australia, pe 31 martie 2007, când 2,2 milioane de persoane şi 2.100 de companii au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 50 de milioane de oameni din 35 de ţări.
Earth Hour 2009 este un apel global la acţiune, care se adresează fiecărui cetăţean, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi, un apel la responsabilizare, iniţiativă şi solidaritate pentru a construi un viitor sustenabil al planetei.
www.earthhour. org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog