Economişti şi ingineri - 3 poveşti din viaţă

Titlul original: Aus der Sicht des klugen Ingenieurs
Prima …
Unsprezece persoane atârnau de un cablu fixat de un elicopter. Erau zece economişti şi un inginer
Deoarece cablul nu era suficient de solid să-i ţină mult timp pe toţi, s-au decis ca unul din ei să se sacrifice, pt. ca ceilalţi să se poată salva.
Nu s-au putut hotărî, cine să fie nenorocitul, aşa că, in final, inginerul a ţinut un discurs foarte impresionant. El a spus că va da drumul cablului de bună voie, deoarece inginerii sunt obişnuiţi să facă orice pt. firma lor, să se sacrifice pt. familia lor, să ofere totul firmei, să facă ore suplimentare şi să nu primească nimic în schimb.
După ce a terminat discursul lacrimogen, toţi economiştii au început să-l aplaude …
Morala: Nu subestima niciodată mintea inginerului.
A doua …
Un grup de ingineri şi un grup de economişti călătoresc cu trenul la o conferinţă. Fiecare economist are câte un bilet. Tot grupul de ingineri şi-a cumpărat un singur bilet. Economiştii dau din cap dezaprobator şi în taină se bucură de amenda pe care o vor primi inginerii la venirea conductorului.
Deodată un inginer strigă: "Vine conductorul!" - la care toţi inginerii aleargă şi se înghesuie într-o toaletă. Apare conductorul verifică biletele economiştilor. Văzând WC-ul ocupat, bate la uşă: "Biletul la control, vă rog!" Unul dintre ingineri împinge biletul pe sub uşă, conductorul verifică şi pleacă mulţumit.
La întoarcere, economiştii se hotărăsc să folosească aceeaşi şmecherie. Cumpără deci un singur bilet pt. tot grupul şi rămân foarte miraţi, văzând că de această dată inginerii nu au nici măcar un singur bilet. După un timp, strigă un inginer: "Vine conductorul!" economiştii aleargă imediat la toaletă şi se incuie acolo.
Inginerii se plimbă comod până la următoarea toaletă. Inainte ca ultimul să intre, bate la uşa toaletei cu economişti, spunând: Biletul la control, vă rog!"
Şi morala poveştii? Economiştii folosesc cu predilecţie metodele inginerilor…chiar dacă nu le înţeleg cu adevărat!
Cea de-a treia …
Intr-o zi, trei economişti se plimbau printr-o pădure deasă. Deodată au ajuns la un râu învolburat, pe care trebuiau neapărat să-l treacă. Dar cum să reuşească? Primul economist îngenunche şi incepu să se roage: "Doamne, dă-mi te rog puterea să trec înot acest râu involburat!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
…şi Dumnezeu îi dădu braţe lungi şi picioare puternice. Aşa a reuşit să treacă înot râul. I-au trebuit mai mult de două ore şi de trei-patru ori era să se înece DAR: a reuşit!
Al doilea economist, văzând acestea, a îngenunchiat si a început să se roage: "Doamne, te rog, dă-mi puterea şi mijloacele necesare să pot traversa râul!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
… şi Dumnezeu i-a dat o bărcuţă. A reuşit să traverseze râul învolburat, chiar dacă de mai multe ori era să se răstoarne.
Al treilea economist, observând cele petrecute, a ingenuncheat şi el şi s-a rugat: " Bunule Dumnezeu, dă-mi te rog forţa, mijloacele şi inteligenţa necesară să trec cu bine râul!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
… şi Dumnezeu îl transformă pe economist în inginer. Acesta a scos din buzunar harta, a studiat-o câteva momente, după care s-a dus vreo 100 m în susul râului… şi a trecut podul.
Trimite textul unui inginer inteligent, să aibă motiv de râs, şi economiştilor despre care crezi că ar putea suporta adevărul!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog