vineri, decembrie 11, 2009

Cuvintele parintelui Teofil Paraianu poate va vor ajuta.....in caz de necaz sau suferinta dupa pierderea unei persoane dragi.

Totusi, Domnul nu vindecă mereu. Pe unii îi lasă să sufere, pentru binele lor si al celor din jur. Am constatat adesea că oamenii care suferă sau care au trecut prin mari suferinte, sunt oameni puternici. Ei au căpătat o altă perspectivă asupra vietii si au dobândit unele calităti pe care oamenii scutiti de suferintă nu le pot avea. Suferinta poate fi primită ca un dar, ca o îmbogătire. Unii simt suferinta ca pe o nedreptate, ca pe ceva care nu ar fi trebuit să li se întâmple lor. Asta pentru că ei se compară cu ceilalti, ceea ce nu are nici un sens, fiecare om trebuie să-si trăiască viata care i-a fost dată. Fiecare are raportul său cu suferinta, fiecare poate câstiga ceva din suferintă. Cred că ceea ce trebuie să ne ajute este constiinta că Dumnezeu îngăduie această suferintă si că ea are un motiv, chiar dacă noi nu-l stim. Această constiintă, sau mai bine zis această încredere, ne ajută să ne purtăm crucea cu seninătate Sfântul Marcu Ascetul spunea
că nu e important să stim de unde vine suferinta, ci să stim cum să o primim fără să ne revoltăm.
Părintele Arsenie Boca, spunea: ,Dacă tot trebuie să suferim, măcar să nu suferim zadarnic".
Pentru a putea folosi suferinta spre binele său, omul trebuie să creadă că suferinta are un sens pentru el, chiar dacă pe moment nu întelege.
De fapt, cel care întelege si stie cum să suporte suferinta, nu mai suferă.
Ps. Aceste cuvinte frumoase mi-au fost trimise de Anca Lojnita, careia ii multumesc din tot sufletul pentru ajutor,sustinere si ca mi-a fost alaturi in ultima perioada de suferinta a mamei mele.
Mami a plecat in ajunul Sfantului Nicolae, la o viata mai buna......... (inainte cu cateva zile , m-a rugat sa o las sa plece la o viata mai buna, poate ca stia ceva.....), Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Trebuie sa ai incredere in abilitatile tale si apoi sa fi destul de puternic ca sa le urmezi. - Rosalynn Carter
2. Fă primul pas cu încredere. Nu trebuie să vezi întreaga scară. Pur şi simplu păşeşte. - Martin Luther
3. Încrederea este balamaua uşii spre succes. - Mary O’Hare Dumas
O zi minunata!