Produse alimentare pentru o dieta corecta - Grupa sanguina AB4

Grupa AB4 reprezinta o fuziune moderna intre grupele A2 si B3, iar persoanele care au acest tip de sange isi modifica comportamentul in functie de mediu. Cu un tract digestiv sensibil, au un sistem imunitar excesiv de tolerant si raspund optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare. Fiind o grupa rara si complexa din punct de vedere biologic, nu se incadreaza bine in nici una dintre celelalte categorii. In ceea ce priveste cresterea in greutate, cei care au grupa sanguina AB4 reflecta mostenirea mixta a genelor de grupa A2 si B3. alimentele care ingrasa sunt: carnea rosie, care este slab digerata si stocata sub forma de grasime, fasolea mare si fasolea lima, care inhiba eficienta insulinica si determina hipoglicemia, semintele, porumbul, hrisca si graul, care scad metabolismul. Vei slabi insa cu tofu, alimente marine, produse lactate, legume verzi, care amelioreaza eficienta metabolica si ananasul, care ajuta digestia si stimuleaza motilitatea intestinala. Deoarece persoanele cu grupa sanguina AB4 nu produce suficient acid gastric pentru a digera eficient cantitati prea mari de proteine animale, solutia este un consum mai mic, insa mai frecvent de carne. Trebuie evitata carnea de pui si toate produsele de carne afumata sau conservata, deoarece pot determina cancerul gastric la persoanele cu niveluri scazute ale acidului gastric. Deosebit de benefice sunt: mielul, oaia, iepurele si curcanul, iar neutre ficatul si fazanul, iar dintre alimentele marine, consuma ton, biban, macrou, sturion, stiuca, melci si pastrav, dar evita scoicile de mare, platica, calcanul, creveti, stridii. In privinta produselor lactate, cei cu grupa sanguina AB4 se pot identifica cu grupa sanguina B3, deci benefice sunt mai ales produsele preparate si acrite: iaurt, kefir, smantana acra, deoarece sunt mai usor de digerat. Ouale sunt o sursa foarte buna de proteine. Trebuie evitat untul, inghetata, parmezanul si laptele integral. Ar trebui sa utilizezi uleiul de masline in locul grasimilor animale, grasimilor vegetale hidrogenate sau altor uleiuri vegetale. Nucile si semintele prezinta un tablou mixt, asa ca este cazul sa le consumi in cantitati mici si cu precautie. Deosebit de benefice sunt castanele, arahidele, untul de arahide si nucile, dar trebuie evitate alunele, semintele de dovleac, de mac, de susan si de floarea soarelui. Boabele de linte sunt un aliment important anti-canceros pentru cei din grupa AB4, la fel ca si fasolea, care este deosebit de benefica, actionanad ca un medicament. Fereste-te de fasolea neagra si de cea mare si de mazarea neagra. Dintre cereale, benefice sunt meiul, faina de ovaz, orezul expandat, boabele de secara si taratele de ovaz si de orez. Nu consuma fulgi si faina de porumb si hrisca. Painea de orez, cea de mei, de secara 100% si cea din grau germinat sunt indicate, trebuie sa eviti doar briosele din porumb. Legumele proaspete sunt o sursa importanta de substante fitochimice, care au rol in prevenirea cancerului si afectiunilor cardiace. Ai la dispozitie o gama larga de optiuni, aproape toate legumele, cu exceptia avocado, porumbul alb si galben, maslinele negre, ardeii si ridichile. Cei cu grupa sanguina AB4 mostenesc in mare parte intolerantele si preferintele grupei A pentru anumite fructe. Pune accent pe fructele mai alcaline, cum ar fi strugurii, prunele si fructele cu boabe, dar evita bananele, nucile de cocos, portocalele, curmalele si rodiile. Conform recomadnarilor, ar trebui sa incepi ziua cu un pahar de apa calda, amestecata cu sucul proaspat stors al unei jumatati de lamaie, pentru a curata organismul de mucusul acumulat in timpul somnului. Foarte utile sunt sucurile de varza, de morcov, telina, cirese negre, merisor, struguri si papaya, insa evita sucul de portocale. Sarea marina ar trebui folosita in loc de sare si nu ezita sa consumi usturoi, patrunjel, hrean. Zaharul si ciocolata sunt permise in cantitati mici. Evita esenta de migdale, otetul, piperul, amidonul de porumb si boia de ardei. Dintre bauturi, benefice sunt cafeaua obisnuita, cea decofeinizata si ceaiul verde, neutre berea, apa carbogazoasa, vinul rosu si alb, iar de evitat, bauturile distilate, ceaiul negru si cola.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog